Anonim | Giriş | Yeni Bir Hesap Aç | 2024-11-21 16:13 +03 |
Tüm Projeler | E-ARSIV | E-DEFTER | E-FATURA | E-İRSALİYE | E-MM | E-SMM | OKC | STANDART KODLU FATURA |
Soru Detaylarını Görüntüle [ Cevaplara Git ] | [ Yazdır ] | |||||||
Soru Numarası | Proje | Kategori | Durumu Görüntüle | Soruluş Zamanı | Son Güncelleme | |||
0066271 | E-ARSIV | e-Arşiv Teknik Sorular | Herkese Açık | 2018-05-17 17:08 | 2020-06-05 09:11 | |||
Bildiren | cylnbrc | |||||||
Durum | cevaplanmış | Çözüm | cevaplandı | |||||
Konu | 0066271: gib portaldan e-arşiv, e-smmm ve e-mm . iptali hk | |||||||
Soru | 30.04.2018 tarihli e-arşiv faturamı onaylı olduğu için iptalini yapamıyorum lütfen acil yardım ediniz. nasıl iptal yapacağım aşamalarını yazınız. gib portal kullanıyorum ve 7 günlük süreyi geçti. onaylı olduğu için nasıl yapacağım ile ilgili acil bilgi rica etmekteyim. | |||||||
Etiketler | Hiçbir etiketi yok. | |||||||
ÖNEMLİ UYARI | Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir. | |||||||
Eklenen Dosyalar | ||||||||
Cevap | |
(0111917) Gelir İdaresi Başkanlığı 2018-05-18 09:14 güncelleme tarihi: 2020-06-05 09:11 |
Merhaba, GİB portalda e-Arşiv Fatura hizmeti 01/01/2020 tarihinde açılmıştır. Konuyla ilgili olarak öncelikle bilinmesi gereken: ''Gider pusulası ya da iade faturası ile işlem tahsis edilebiliyor ise e-Arşiv Fatura iptali söz konusu olamaz. e-Arşiv Fatura hizmetini özel entegratör üzerinden alıyorsanız iptal konusunda özel entegratörünüze danışabilirsiniz. GİB Portal üzerinden düzenlenerek imzalanan/onaylanan e-Arşiv Fatura, e-SMM ve e-MM sistem üzerinden iptali bulunmamaktadır. İptal ve düzeltme butonları imzalanmamış e-Arşiv Fatura, e-SMM ve e-MM için kullanılmaktadır. Tevsik edici belgelerle birlikte muhasebe, defter kayıtlarına alınmayabilir. Mükellefler, doğru bilgilerle yeniden düzenlenen e-Arşiv Fatura yahut e-SMM, e-MM'nin "NOT" alanına hatalı düzenlemiş oldukları fatura yahut makbuz bilgisine yer verebilirler. İyi günler... |