Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0024893E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2015-08-03 17:462015-10-21 14:48
BildirenMert.Girit 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0024893: UBL-TR 1.2 - Tevkifat / İstisna İadesi
SoruMerhaba,

1. Yeni eklenen istisna ve tevkifat gibi tiplerde faturada sadece bu tiplerin kalemleri mi kullanılmalı? Örnek olarak tevkifatlı bir faturada sadece tevkifatlı kalemler bulunabilir şeklinde algılıyoruz.

2. Ek olarak tevkifat veya istisna içeren iade faturalarında faturanın tipi iade mi yoksa tevkifat veya istisna vb mi olmalıdır?

3. Ek olarak örneğin bir iade faturasında istisna kalemi varsa ya da özelmatrah ve aractescil de olabilir. Bu faturanın tipi iade mi olmalıdır, istisna mı? iade faturasında istisna veya tevkifat uygulanmış kalem aynen mi iade edilmelidir yoksa sadece tutar mı fatura edilmelidir.

4. GİB test portalında fatura tipi "iade" olarak seçildikten sonra tevkifatlı kalem girmek istediğimizde uyarı veriyor ve fatura tipi "tevkifat" olarak seçilmelidir diyor. bize istisnalı veya tevkifatlı olarak kesilmiş İade faturalarında nasıl hareket etmeliyiz?

5. iadenin içinde istisna veya özelmatrah belirtilmeli mi kalem olarak eklenmeli mi bu bilgi lazım özet olarak sizden arzımızdır
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0043230)
zzTUGBA KASIKCI
2015-08-19 11:51
güncelleme tarihi: 2015-10-21 14:48

Merhaba,

1. Teknik olarak aynı e-fatura içerisinde hem tevkifat hemde istisna kalemine yer verilmemelidir. Teknik olarak bu kalemler ayrı faturalar olarak kesilmelidir.

2. IADE faturası olmalıdır.

3. IADE faturası olmalıdır. İkinci kısım mevzuat sorusu olduğundan bu konuyu kağıt fatura için soruyormuşsunuz gibi VİMER'e (444 0 189) danışabilirsiniz.

4. Şu anda GİB-Portalinde "Fatura Oluştur" bölümü ile tevkifatlı faturanın iadesi düzenlenememektedir. GİB-Portal Yöntemi Fatura Yükle bölümü, entegrasyon ya da özel entegrasyon yöntemi ile oluşturulan faturalarda sisteminiz tevkifatlı faturanın iadesini kağıt faturada olduğu gibi yapabilmelidir. (IADE faturası tipini seçerek)

5. Bu konu mevzuat sorusu niteliğindedir. Bu konuyu kağıt fatura için soruyormuşsunuz gibi VİMER'e (444 0 189) danışabilirsiniz.

İyi günler.



Powered by Mantis Bugtracker