Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0022936E-DEFTER(Kategori Yok)Herkese Açık2015-05-12 08:452016-01-20 15:21
BildirenMERYEM SERT 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0022936: İthalat Evrakları Girişi Hk.
Soruİthalat evraklarını dekont olarak girmekteyiz, mevcut ithalatın bütün evraklarının aynı dekontun içinde yer almasının mevzuat açısından sorun teşkil eder mi ?

Her belgenin ayrı girilmesi gerektiğine ilişkin bilgi geçerli olacaksa ithalat evraklarını ayırmamız gerekir mi ? (Gümrük-Nakliye-Ürün Bedeli....)
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0038804)
zzEMRE YENIARAS
2015-05-12 11:07

İthalat işlemlerinde firma adına gümrüçü bütün ödemeleri yapıyor. Ancak bütün giderlere ait belgeler firma adına düzenleniyor. Daha sonra gümrükçü yaptığı ödemeler istinaden dekont ile firmaya ödeme çıkarıyor.
e-Defter açısından bakılırsa firmaya düzenlenen her belgenin ayrı yevmiye maddesine kayıt edilmesi gerekiyor. Bu kayıtlar sonucunda alacak çalışan hesap gümrükçü dekontuna yapılan ödeme ile kapatılabilir. bu yevmiye maddesinin belge tipi other belge açıklaması dekont yazılarak kayıt yapılır.
Bu konu hakkında ayrıca Mali müşavir ya da Yeminli Mali Müşavirinzden bilgi alınız.


Powered by Mantis Bugtracker