Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0096819E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2021-06-30 16:542022-01-13 01:00
Bildirenbulut seven 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0096819: ünvan değişikliği
SoruMerhaba,

firmamiz ünvan değişikliğine gitmiştir bu süreçte tescil tarihinden sonra eski firma ünvanına kesilen faturaların kayıtlara alınmasında problem var mıdır bununla ilgili kayıt süreci varmıdır ?
EtiketlerNevi Değişikliği E Fatura İşlemleri Başvuru
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0157829)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2021-07-01 11:10

e-Fatura uygulamasına kayıtlı bir kullanıcı, Nevi / Unvanının değişmesi halinde bu değişikliğe ait Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi ve durumu izah eden bir dilekçe ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na posta yoluyla başvurması gerekmektedir. Nevi/ Unvan değişikliğine giden mükellefin e-Fatura sistemindeki Nevi/Unvanı, dilekçesine istinaden güncellenecek olup, mükellefler yeni mali mühürlerini temin edene kadar, eski unvana ait mali mühürleri ile işlem yapmaya devam edebileceklerdir.
e-fatura ve e-Defter için ayrı ayrı olmak üzere dilekçe ve ekinde ticaret sicil gazetesini “Gelir İdaresi Başkanlığı Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (33.Müdürlük) Yeni Ziraat Mahallesi Etlik Cad. No: 16 06110 Dışkapı/ANKARA)” adresimize iletmeniz gerekmektedir.


Powered by Mantis Bugtracker