Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0081581E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2020-01-03 17:012020-01-09 09:26
Bildirensurya kimya 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0081581: 5000/30000 portalından e-arşiv ihracat fatura düzenlenmesi
Sorumerhabalar,
ilk defa 02.01.2020 tarihinde earsıv eportal üzerinden ihracat faturası işlemi yaptık, ancak gümrükçümüz faturanın gümrük sisteminde görünmediğini bildirdi.
senaryo earsiv fatura
fatura tipi istisna olarak secildi,
GIB sisteminde ihracat ile ilgili herhangi bir acılım yok,
ihracat işlemi farklı bir portal üzerinden mi?? yapılacak acaba konu hakkında yardımcı olmanızı rica ederim, sistemin hiçbir yerinde bu tür bir bilgiye ulaşamadık. teşekkürler,
  
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0137315)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2020-01-03 17:22
güncelleme tarihi: 2020-01-08 18:06

Gümrük beyannamesiyle elektronik ortamda eşleşme yapılabilmesi için e-fatura uygulaması üzerinden ihracat e-fatura senaryosunu seçerek fatura düzenlemeniz gerekir. Siz e-fatura ve e-arşiv kayıtlı kullanıcısı değilseniz ve 30 bin üstü fatura düzenliyorsanız bu durumda e-fatura değil e-belge portalı üzerinden e-arşiv fatura olarak faturanızı düzenlemeniz gerekir. E-arşiv fatura ile e-faturanın işleyişi aynı değildir. E-arşiv fatura düzenlendiğinde gümrüğün portalına elektronik ortamda iletilen bir belge olmaz. E-arşiv fatura düzenlenip gönderildikten sonra kağıt çıktısı ilgili gümrük beyannamesi ekinde gümrük müdürlüğüne iletilir. Gümrüğün yapacağı kontroller bu kağıt belge üzerinden yürür. Sizin dediğiniz durum e-fatura kullanan mükellefler için geçerlidir. ekte kağıt fatura veya earşiv fatura olursa açılan gümrük beyannamesinde kod olarak 0100 bilgisi girilir. Bu kod efatura düzenleyen mükelleflerde 0886’dır ki sistem 0886 kodunu gördüğü zaman elektronik karşılaştırma yapmak için e-Fatura arar. 0100 kodu girilirse bu kontrol elektronik ortamda yapılmaz.

Girdiğiniz e-belge portalında gtip numarasını girebileceğiniz bir sütun eklenmiştir. Bu nedenle düzenleyeceğiniz faturalarda gtip no bilgisini bu alana yazabilirsiniz. İlgili gümrük müdürlüğünün aldığı kağıt çıktı üzerinde bu kontrolü bu şekilde (manuel) yapması gerekir.



Powered by Mantis Bugtracker