Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0007889E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2014-04-09 09:502014-04-09 17:11
BildirenDOKSAN 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0007889: İRSALİYE TARİHİ İLE FATURA TARİHİNİN FARKLI AY OLMASI
SoruİYİ GÜNLER.BİZ 31.03.2014 TARİHİNE BİR İRSALİYE KESTİK İLK BAŞTA AYNI TARİHTEDE E FATURA DÜZENLEDİK DAHA SONRA KARŞI TARAFLA BİRİM FİYATTA HATA OLDUĞU İÇİN FATURAYI REDDETTİ BU SÜRE İÇİNDE NİSAN AYINA GEÇTİK VE NİSAN AYINA E FATURA DÜZENLEDİĞİMİZ İÇİN YENİDEN MART AYINA GERİYE DÖNÜK OLARAK E FATURA KESEMİYCEĞİMİZ İÇİNDE E FATURAYI NİSANDA DÜZENLEDİK BU İŞLEME GÖRE 7 GÜNLÜK FATURALNDIRMA SÜRESİNİ AŞMADIK YALNIZ GERİYE DÖNÜK E FATURA DÜZENLEYEMEYECEĞİMİZ İÇİN İRSALİYE MART AYINDA FATURA NİSAN AYINDA DÜZENLEMEK ZORUNDA KALDIK KANUNEN BU DURUMDA BİR SAKINCA VARMIDIR BAZILARI VAR DERKEN BAZILARIDA YOK DİYOR DOĞRUSU NEDİR KARAR VEREMEDİK ACİL YARDIM BEKLİYORUZ İYİ GÜNLER
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0012332)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-04-09 14:29

geçmişe dönük fatura düzenlemede teknik anlamda kısıt olmamakla birlikte arada fatura kestiyseniz tarih ve fatura numarası uyuşmazlığı olacağından uygun değildir. bu durumda yeni tarihli fatura oluşturup açıklama (not) alanına gerekli izahatı yaparak işlem yapılabilmektedir. Ancak işlemin mevzuatsal açıdan değerlendirilmesi GİB VUK mevzuat şubelerinden istenmelidir.


Powered by Mantis Bugtracker