Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0007401E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2014-04-03 11:192014-04-04 16:15
BildirenYazilim_ 
DurumcevaplanmışÇözümaçık 
Konu0007401: Alıcıların özel istekleri
SoruSelam
Muhasebe programı üreticisiyiz.
Pek çok firmada e-fatura uygulaması programımızın ürettiği ubl-tr dosyanın entegratör web servisine yükleme şeklinde kullanılmaktadır.
Uygulamaya geçildikten sonra kullanıcılarımız faturalarının alıcısı olan firmalardan özel istekler geldiğini ve o şekilde fatura oluşturmamız gerektiğini söylemektedir.
Örneğin büyük bir seyahat acentası yollanan faturaların içine "bize lazım olan şu şu bilgileri eklemez iseniz faturalarnız kabul edilmeyecektir" ya da başka bir kamu kuruluşu "bize yolladığınız faturaların birinci not sahasında şu bilgileri eklemez iseniz fatranızın ödemesi gecikir" gibi şartlar öne sürmektedirler.
Pek çok kullanıcıya hitap eden bir yazılım ürettiğimiz için piyasadan gelen her türlü isteği uygulama şansına sahip değiliz.
Bu tür dayatma yapan firmalar için bir uyarı ya da uygulamanız olacak mıdır.
Portal ekranına eklenen son açıklamalarda buna benzer bir konuya değinilmiştir ama yetersizdir.
İyi çalışmalar.
 
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0011631)
EBRU OZTURK
2014-04-04 10:58

Sayın ilgili,
Başkanlığın sisteminden başarılı olarak geçen temel fatura senaryosu kapsamında düzenlenen faturaların imza hatası dışında bir nedenle hatalı olduğu gerekçesiyle kabul etmekten imtina edilemez. Söz konusu hususa aykırı davrananlar hakkında Vergi Usul Kanununun ilgili hükümlerinde belirtilen cezai hükümlerin uygulanacağı tabiidir.
İyi çalışmalar


Powered by Mantis Bugtracker