Anonim | Giriş | Yeni Bir Hesap Aç | 2025-04-21 15:34 +03 |
Tüm Projeler | E-ARSIV | E-DEFTER | E-FATURA | E-İRSALİYE | E-MM | E-SMM | OKC | STANDART KODLU FATURA |
Soru Detaylarını Görüntüle [ Cevaplara Git ] | [ Yazdır ] | |||||||
Soru Numarası | Proje | Kategori | Durumu Görüntüle | Soruluş Zamanı | Son Güncelleme | |||
0006882 | E-FATURA | e-Fatura Teknik Sorular | Herkese Açık | 2014-03-26 21:22 | 2014-04-02 10:16 | |||
Bildiren | didem77 | |||||||
Durum | cevaplanmış | Çözüm | cevaplandı | |||||
Konu | 0006882: GEÇMİŞ TARİHLİ FATURA DÜZENLEME HK DA | |||||||
Soru | Firmam her ayın 10-20-31 i periyotlarında operasyon bölümünden fatura onayı gelince faturaları 10-20-31 olarak düzenliyor. faturaların karşı firmaya ulaşması örnek veriyorum 14 ünde olduğunda onlarında o faturayı dayanak gösterip kesecekleri tarihin 10 u olması gerekirken e fatura düzenlemesinden kaynaklı aynı gün olmadığından yapamadığını söylüyor. Böyle olunca ben ödememi 4-5 gün geç alıyorum.normalde e-fatura sisteminde 5 nolu faturayı ayın 12 sine kestiysem 6 nolu faturayı 7 sine kesebiliyorum. burada da 7 gün kuralı geçerli değilmi? bunun kanuni bir maddesi varsa paylaşırmısınız ? teşekkürler | |||||||
Etiketler | Hiçbir etiketi yok. | |||||||
ÖNEMLİ UYARI | Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır. | |||||||
Eklenen Dosyalar | ||||||||
|
|
(0011300) Gelir İdaresi Başkanlığı 2014-04-01 17:07 |
Sistem tarafından geriye dönük fatura kesmeye izin verilmektedir.Ancak geriye dönük fatura kesmek yasal olarak uygun değildir. İleride herhangi bir cezai yükümlülükle karşılaşmamak için VUK da kağıt fatura için belirtilen tarih sıra ve numaralara uygun faturalaşma yapmalısınız. |