Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0068681OKC[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2018-09-25 15:012018-12-14 12:37
Bildirensena 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0068681: özel entegratör yöntemi
SoruMErhaba,
eski nesil ökc den çıkacak z raporlarını entegratör yöntemiyle gönderecek firmalar için earşiv hesabı açacağız. bu earşiv faturaları için açtığımız hesapla aynı olacak deil mi* ama mükellefler sadece z zaporlarının gönderimi için kullanacaklar, kağıt faturalarını eski usulde olduğu gibi göndermeye devam edecekler.
teknik kılavuzlardan entegratörlerin nasıl bir hesap açması gerektiği ile ilgili net bilgiye erişemedik. yardımınız rica olunur (earşiv ehsabını açarsak gib bunun sadece ökc için açıldığını nasıl anlayacak)
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0116966)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2018-10-16 11:49

Sayın ilgili,

ÖKC günlük kapanış (Z) Raporlarına ait mali bilgileri “e-Arşiv Özel Entegratörü Üzerinden” yöntemi ile bildirmeyi tercih edecek mükellefler, eski nesil ÖKC’lerden gerçekleştirilen günlük satışlarına ait mali bilgileri (ÖKC Sicil No ve sadece Aylık Dönem bazında olmak üzere Toplam Satış hasılat tutarı ve Toplam KDV tutarı bilgileri) hizmet almakta olduğu veya ÖKC mali rapor bildirimlerini gerçekleştirme konusunda anlaşma yaptığı e-Arşiv Özel Entegratör firmaları; e-arşiv faturaları için olduğu gibi e-arşiv hesabı açmayacaklar, mali raporları gönderilecek mükellefin " e-mali rapor hesabı " açılacak. Sadece e-arşiv hesabını açtıkları yöntemle benzer şekilde özel entegrasyon kılavuzunda belirtilen " erevenue " etiketi ile açacaklardır.


Powered by Mantis Bugtracker