Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0068278OKC[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2018-09-06 11:492019-11-19 21:12
Bildirenemrah_akdeniz 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0068278: E-fatura mükellefi olup 01.01.2019 tarihi itibari ile e-arşiv uygulamasına geçecek mükellefleri POS Entegrasyon zorunluluğu hk.
SoruŞirketimiz, e-fatura mükellefi olup perakende işi ile uğraşmaktadır. 01.01.2019 tarihi itibariyle e-arşiv fatura sistemine de kayıtlı olacaktır. Aynı zamanda yeni nesil ÖKC kullanmaktadır. Yeni nesil ÖKC’ler satışlarımızın yüksek olması nedeniyle tahsilat yönünden pos cihazı olarak kullanılmakta olup herhangi bir satış fişi düzenlenmemektedir.
Bu kapsamda şirketimiz, kağıt ortamında fatura ve fiş düzenlemeyecek olup, tüm satışlar için e-fatura ve e-arşiv uygulamasına geçeceğinden, pos entegrasyonu zorunluluğunun bulunup bulunmadığı hususunda bilgi verilmesini rica ederim.

Saygılarımla
Etiketlerhttps://volkanyilmaz.com.tr, https://wolkanca.com.tr, https://www.testone.com.tr, Kalibrasyon Laboratuvarı, testone.com.tr
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0115669)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2018-09-11 15:44

483 SN VUK GT'nin 6.maddesinde ÖKC muafiyet şartlarının yerine getirildiği ve muafiyetin başlamasından itibaren, perakende satışlar dahil tüm satışlara e-Fatura ve/veya e-Arşiv fatura verilmesi gerekmekte olup, işletmelerde kullanılmakta olan mevcut eski ve yeni nesil ÖKC'lerden ise sadece e-Fatura veya e-Arşiv Fatura bilgi fişi verilmesi mümkündür. Söz konusu ÖKC'lerden ÖKC fişi düzenlenmemesi gerekir, aksi durumda ÖKC kullanım muafiyeti ortadan kalkar. Ayrıca POS özellikli yeni nesil ÖKC'leri banka vb. kartlı ödeme işlemlerinde tahsilat aracı olarak kullanabilmeniz mümkün olup, bu durumda da YN ÖKC den bankacılık işlem bilgilerini de barındıran bütünleşik BİLGİ FİŞİ'nin düzenlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, Tebliğde belirtilen muafiyet koşulları sağlanmadığı sürece, sadece e-Fatura ve e-Arşive Fatura uygulamalarına dahil olmak ve tüm satışların e-Fatura veya e-Arşiv fatura ile belgelendirilmiş olması durumu, ÖKC kullanma mecburiyetinizi ortadan kaldırmamaktadır, muafiyet için öngörülen tüm koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.


Powered by Mantis Bugtracker