Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0006744E-FATURAe-Fatura Entegrasyon YöntemiHerkese Açık2014-03-25 12:082016-04-06 09:11
Bildirentubas1234 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0006744: Geçersiz İmza (1177 - 1230)
SoruSizinde bildiğiniz gibi e-faturaların xml lelrinde imzalandıktan sonrahaerhangi bir değişiklik olmaması gerekmektedir. E-faturaların Faturaları Zarftan çıkarttığımızda Mali mühür geçersizdir diye bir uyarıyla karşılaşmaktayım. bununla ilgili bana yardımcı olabilir misiniz.
 
 
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0011926)
zzYELDA CANER
2014-04-07 12:23
güncelleme tarihi: 2016-04-06 09:10

Merhabalar,

Evet Mali Mührünüzün doğrulanması gerekiyor. Faturada en küçük değişiklik faturanın mührünü bozar. Güncel E-Fatura Görüntüleyici'yi http://efatura.gov.tr [^] adresinden indirip tekrar deneyiniz. Doğrulanamıyorsa bu fatura üzerinde bir şeyleri değiştirmiş olabilirsiniz.

Eğer dediğiniz gibi mali mühürünüzün doğrulanamadığı başka faturalarınız varsa;

Hatasız bir gönderim için entegrasyon ve özel entegrasyon kullanıcıları faturaları oluşturduktan sonra zarflamalı, daha sonra zarftan çıkarıp E-Fatura Görüntüleyicide açtıktan ve doğruladıktan sonra göndermelidir.

GİB İmza ve mühür varlığının kontrolünü yapar, ancak doğrulamasını yapmaz. Eğer alıcı doğrulama kontrolünü yapmadıysa faturaları sistemine almış olabilir. Daha önce göndermiş olduğunuz faturalar teknik olarak alıcıya ulaşmış olabilir. Ancak imza doğrulaması yapılmadığından faturalar geçerli değildir. İnceleme sırasında hem siz hem de alıcı için sorun teşkil eder. Bu nedenle bu durumdaki faturalar için 9920 numaralı sorunun cevabına göre işlem yapılmasıg erekmektedir. Ardından imza doğrulamasını doğru şekilde yaparak (özel entegratörünüzle görüşünüz) faturaları yeniden göndermeniz gerekmektedir.

“SORULARI GÖRÜNTÜLE” sayfasındaki “ARA/Filtrele” bölümünden arama yapabilirsiniz. Bu şekilde soru sormaksızın çözüme çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar.



Powered by Mantis Bugtracker