Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0067023OKC[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2018-06-13 14:122018-06-13 17:37
Bildirencan3006 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0067023: TERCİH BİLDİRİMİ ekranında listelenen ÖKC’lerle Mükellefin Sahip Olduğu ÖKC’ler arasında bir farklılık olduğu değerlendiriliyor.
SoruTERCİH BİLDİRİMİ ekranında listelenen ÖKC’lerle Mükellefin Sahip Olduğu
ÖKC’ler arasında bir farklılık olduğu değerlendiriliyorsa ne yapılması gerekir?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0113195)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2018-06-13 17:37

Tercih bildirim ekranına, kullanıcı kodu ve şifresi giriş sağlandıktan sonra açılan yeni ekranda: vergi kimlik numarası ve ünvan bilgisi, Mali Raporun Gönderim Şekli bölümü ile birlikte mükellef adına GİB sisteminde kayıtlı bulunan eski ve yeni nesil ÖKC’lerin listesi açılan ekranın alt kısmında gözükmektedir.

Listelenen ÖKC bilgilerinin görüntülenmesi için “Yeni Nesil ÖKC Listesi” ve “Eski Nesil ÖKC Listesi” butonlarına tıklanmak suretiyle gerçekleştirilebilecektir.

Bildirim yönteminin seçiminden önce ekranda listelenen ÖKC listelerinin kontrolü yapılmalıdır. Kontrol sonrasında söz konusu listede yer alan ÖKC bilgilerinde hata veya eksiklik olduğu değerlendiriliyorsa; “Eski Nesil ÖKC’ler” için bağlı bulunduğunuz vergi dairesine, “Yeni Nesil ÖKC’ler” için ilgili yetkili ÖKC servisine gerekli tevsik edici bilgi ve belgelerle birlikte başvuruda bulunarak gerekli düzeltme işlemlerini yaptırılması gerekmektedir.


Powered by Mantis Bugtracker