Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0006169E-FATURAe-Fatura Entegrasyon YöntemiHerkese Açık2014-03-17 10:352015-12-01 15:54
Bildirensalihgencer 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0006169: Test Planı
SoruMerhaba sayın yetkili, e-FaturaTestPlani.pdf dosyasının içinde bulunan "1. Gönderici Birim uygulamasından istenen özellikler;" bölümünün altındaki c, d ve e bölümlerindeki açıklamaları biz kendi yazdığımız web servis aracılığıylamı almamız gerekiyor yoksa "getApplicationResponse" metodu ile zarf id yi göndererek mi almamız gerekiyor. Yada 2 şekil de doğrumudur. Bu konuda bir kavram kargaşasına düştüm. Yardımınızı rica ederim.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0009942)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-03-18 10:36
güncelleme tarihi: 2015-12-01 15:54

Merhabalar,

c. Kurum, Merkez Birimden gelen ve göndermiş olduğu zarfa ilişkin durum bilgisini içeren sistem yanıtlarını başarılı bir şekilde alabilmelidir.

Bunu getApplicationResponse metodu ile değil, kendi yazacağınız daha doğrusu içini dolduracağınız GİB'in yayınladığı wsdl'de olan sendDocument fonksiyonu ile gerçekleştirmelisiniz.


d. Kurum, Merkez Birimden gelen ve başarılı bir şekilde aldığı sistem yanıtlarında, göndermiş olduğu zarfın durumunu ve zarfa ilişkin açıklamayı görebilmelidir.

Burada anlatılmak istenen aldığınız Sistem Yanıtı içeren zarfı açıp inceleyebilmenizdir. Sistem Yanıtı içindeki zarfa dair durum bilgilerini görebilmeniz gerekmektedir.


e. Kurum bünyesindeki uygulama, (c) bendinde belirtilen alma işlemi sırasında oluşacak herhangi bir hataya ilişkin hata kodunu ve açıklamasını Merkez Birimin yakalayabileceği bir şekilde gönderebilmelidir.

Burada anlatılmak istenen ise sendDocument sırasında hata oluşursa bu hatayı Exception olarak fırlatmanız gerekmektedir. Bu Exception türleri de kılavuzlarda mevcuttur.


“SORULARI GÖRÜNTÜLE” sayfasındaki “ARA/Filtrele” bölümünden arama yapabilirsiniz. Bu şekilde soru sormaksızın çözüme çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar.



Powered by Mantis Bugtracker