Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0057408E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2017-07-13 13:542017-07-14 16:06
Bildirenkaan.has 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0057408: İhracat Faturası KABUL / RED Durumu
SoruMerhabalar,

İhracat faturası kesildikten sonra ihracatın yapılması için KABUL / RED yanıtlarının beklenmesi gerekli midir? Müşterilerimiz yanıtların gelmediğini ilettiler ve bende izlediğimde en son 05.07.2017 tarihindeki faturalara KABUL / RED yanıtı gönderilmiş.

Ayrıca KABUL / RED yanıtı ihracat işlemleri gümrükte halledildikten sonra mı gelmektedir yoksa? İhracat tarihi ve Tescil No KABUL / RED yanıtı geldikten sonra belli olduğu için merak etmekteyiz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0097357)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2017-07-14 16:04
güncelleme tarihi: 2017-07-14 16:06

GTB den konuyla ilgi alınan yanıt aşağıdadır;

Otomatik kabul yanıtı dönülmesi için ihracat beyannamesinin kapanmış konuma gelmesi gerekmektedir. Yani kapanmış statüye geldiği tarih GTB için işlemlerin sonlandırıldığı tarihtir. Kabul mesajı da bu tarihte otomatik gönderilir. Eğer sistemsel bir sorun sebebiyle kabul yanıtı gönderilemez ise mükellefince bu işlemler gerekli sistemsel kontroller yapılarak tetiklenebilir. Fakat yine de işlemlerin tamamlandığı tarih göz önünde bulundurulur.

Ayrıca, bir fatura için kabul yanıtı dönülmesi bir beyannameye konu edilmesi anlamına gelir, fakat red yanıtı dönülmesi kesinlikle bir beyannamede kullanılamayacağı anlamına gelir. Çünkü bir faturaya herhangi bir sebeple red yanıtı dönülmüş ise bu faturanın gtb tarafındaki TPS ID si, GİB tarafında da faturanın kendisi ya iptal edilmiş ya da mantıksal kontrollerden geçmediği ve bir TPS ID almadığı anlamına gelmektedir.



Powered by Mantis Bugtracker