Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0057120E-FATURA[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2017-07-07 14:362017-07-10 12:32
Bildirenaykutatila 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0057120: İhracat e-Faturasının Serbest Bölgedeki işlemi
SoruMerhaba,

   İstanbul-Başakşehir merkezli firmamızın, Serbest bölgede bir şubesi bulunuyor. Şubemizin bazı yarı mamül ve demirbaş ihtiyaçları merkezimizden temin ediliyor. Bu işlem için merkezimizden şubeye,(VKN leri aynı) e-fatura düzenliyoruz. 5000 USD nin altındaki tutarları Serbest bölge işlem formu ile, üstündeki rakamlarıda GÇB ile yapıyoruz.

Bu işleyişimize göre;
Merkezden Serbest bölgeye yaptığımız tüm işlemler için ihracat e-faturası düzenleyip göndermek istiyoruz. Çünkü, 5000usd altı olan sadece serbest bölge işlem formu ile yapılan faturaları eskisi gibi e-fatura, 5000usd üstü GÇB ile yapılan işlemlerimizi ihracat e-faturası kesmek, bizim gibi işlemi yoğun olan mükellefleriniz için çok ağır bir yük. Biz sistemimizi tüm ihracat işlemleri için ihracat e-faturası olarak düzenlemek istiyoruz. Bu şekilde yapar isek herhangi bir sorun-problem ile karşılaşırmıyız.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0096810)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2017-07-10 11:41

gtb ile yapılan çalışma şu an için sadece gçb eki düzenlenen mal ihracı faturalar üzerine yapılmıştır. GTB nin TPS sistemi şu an SBİF ile gelen efaturaları kontrol edememektedir.


Powered by Mantis Bugtracker