Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0054827E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2017-05-02 16:382017-05-09 09:52
Bildireneliffilik 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0054827: ödeme döviz tipi
SoruMerhaba

Alıcı firma ödemeyi birden fazla döviz kuruyla yolladığında, ödeme döviz kurunu nasıl iletebiliriz ? Ödeme döviz kuru alanı yalnızca bir döviz tipini alıyor.

İyi çalışmalar dileriz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0093138)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2017-05-09 09:42

PricingCurrencyCode : Mal veya hizmet bedellerinin “Belge Para Birim Kodu” dışında bir para birimi ile gösterilmesi gerekiyorsa sözkonusu para birimi bu elemana kodlanabilecektir.
PaymentCurrencyCode: Ödemenin yapılacağı para birimi “Belge Para Birim Kodu” dışında bir para birimi ise bu bedellerin gösterildiği para birimi bu elemana kodlanabilecektir.
PaymentAlternativeCurrencyCode: Ödenecek tutarın belge para birimi ile ödeme para birimi dışında başka bir para birimi ile de ifade edilmesinin istenmesi halinde söz konusu para biriminin kodu bu elemana
yazılabilecektir.
PricingExchangeRate: fatura üzerinde yer alan mal veya hizmet bedellerinin “Belge Para Birimi” dışında başka bir para birimi ile gösterilmesi halinde ilgili döviz kuru yazılacaktır.
PaymentExchangeRate: Ödemenin “Belge Para Birimi” dışında herhangi bir para birimi ile yapılması halinde ilgili para biriminin döviz kuru bilgileri bu elemana yazılacaktır
PaymentAlternativeExchangeRate: belge para birimi ve ödeme para birimi haricinde faturanın ödenmesinde kullanılması istenen alternatif para birimi varsa bu paranın döviz kuru bilgisi yazılacaktır.

Farklı para birimi kullanmak istiyorsanız yukarıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz. Fakat bu elemanlar parça parça fatura tutarı değil, tüm tutarların alternatif para birimi ile gösterilmesini sağlar. Örneğin fatura tutarı 4000 TL ise ödeme döviz tutarı için 1000 EUR yazılabilir. 4000 TL nin yarısı TL, yarısı EUR ödenecek deniliyorsa bunun için tanımlanacak e-fatura'da net bir yer bulunmuyor. Bu durumu alternatif olarak Not alanında belirtebilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker