Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0049785E-FATURA[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2016-11-29 17:522019-02-26 14:52
BildirenSemra KIZAK 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0049785: E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KLAVUZU- NUMUNE GÖNDERİMİ, NAKLİYE YANSITMA VE FİYAT FARKI FATURALARI
Soru01.01.2017 itibariyle yurtdışına kesilen nakliye yansıtma faturaları, fiyat farkı faturaları ve ya bedelsiz olarak UPS,DHL yada TNT vb. kurye şirketleri ile ve sadece Proforma fatura ile gönderilen numuneler için de e-fatura mı kesilecek? kağıt fatura ile mi devam edilecek? kılavuzda 3 nolu "İhracat Faturası" kısmında "İhracat faturalarının e-fatura olarak düzenlenmesi zorunluluğu sadece Gümrük Beyannamesi ekinde yer alan mal ihracı faturaları için geçerlidir. Diğer belgelerin ( Serbest Bölge İşlem Formu, transit ticaret formu vb.) ekinde yer alan ihracat faturaları e-fatura kapsamında değildir. Bu kapsamda düzenlenecek faturalarda 2.2.1 de belirtildiği gibi profil tipi IHRACAT, fatura tipi ISTISNA seçilecek, gümrük beyannamesine konu olmayan diğer durumlarda ise profil tipi TEMELFATURA/TICARIFATURA, fatura tipi ISTISNA seçilip ilgili istisna kodu ile fatura düzenlenecektir" denmiş emin olamadım. hiçbir şekilde kağıt fatura kesilmeyeceğini düşündüm. bilgi verebilir misiniz?
Etiketler"e fatura"
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0084557)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2016-12-02 09:36

Belirttiğiniz faturalar GÇB ekinde yollanıyorsa ve mal ihracı kapsamında değerlendiriliyorsa ihracat e-faturası olarak kesilmelidir. Ancak hizmet ihracı kapsamında değerlendiriliyorsa ihracat e-faturası olarak düzenlenmeyecek gönderici e-arşiv kullanıcısı ise e-arşiv fatura değilse kağıt fatura olarak düzenlenecektir.

proforma fatura için 49786 nolu soruya bakınız.


Powered by Mantis Bugtracker