Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0004653E-FATURAe-Fatura Entegrasyon YöntemiHerkese Açık2014-02-12 18:452014-02-20 10:42
Bildirenmratkya 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0004653: E-faturada "Fatura Tarihi" gorunmuyor.
SoruEntegrasyon sistemi ile olusturdugumuz ilk faturalarimizda "Fatura Tarihi" bilgisi yer almamis. Kisa sure icerisinde duzelttik. Musterilerimiz bazilari fatura tarihini bizden ogrenip, kendi sistemlerine giris yapmislar. Ancak bazilari ise kabul etmiyorlar. Temel fatura kestigimizden dolayi red sanslari da olmuyor. Kendi sistemlerine kayit etmedikleri icin iade fatueasi da kesmiyorlar.

Bu durumda ne yapmaliyiz?
Ek BilgiFatura Ocak 2013 donemine aittir be sonrasinda cok sayida fatura kesilmis ve an itibariyle Subat 10 tarihinin faturalari gonderilmektedir.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0007598)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-02-20 10:16

GİB fatura tarihinin olmadığı faturaların gönderilmesine izin vermemektedir. Dolasıyla fatura tarihlerinin olmadığını belirtiğiniz faturalarınızın XML'inde fatura tarihi mevcut olmasa GİB bu faturaların gönderimini yapmamaktedır. Gönderdiğiniz söz konusu faturaların fatura tarihi XML'inde olmasına rağmen görüntüsünde yer almıyor olabilir. Bu durumda fatura alıcıları bu faturaları işleyip İADE faturası düzenleyebilrler.


Powered by Mantis Bugtracker