Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0003782E-FATURA[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2014-01-28 15:432014-01-29 14:01
BildirenKCAVUS 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0003782: Hedeften sistem yanıtı gelmedi
SoruMerhaba,
Entegrasyon yöntemini kullanıyoruz. Faturalarımızı oluşturduk ve ilgili firmaya gönderdik.Fakat hedeften sistem yanıtı gelmedi hatası aldık. Alıcı firma özel entegratörle çalışıyor. Firmayla irtibata geçip durumu ilettiğimizde entegratörden firmaya gelen cevap aşağıdaki şekilde;

''Gönderdikleri iki fatura içerikleri nedeniyle bizim sistemimizde doküman ayrıştırılamıyor hatası alıyor. Çünkü ekte örneğini verdiğim size gönderilen fatura xml i şema kontrolünden geçemiyor sh olması gereken alan sb olarak gönderiliyor, bu şekilde GİB yapısına uymadığı için bizim sistemimize giremiyor bu alanları düzeltip tekrar göndermeleri gerekiyor.''

Entegrasyon programcılarımız ile alıcı firmanın Özel entegratörü aralarında görüşüp yukarıda bahsedilen uyuşmazlığı hallettiler fakat bizim karşı tarafa daha önceden kesmiş ve gib üzerinden gönderdiğimiz faturalar var. bunların zarflarını silmek istediğimizde zarfı silemiyoruz. zarfı silemediğimiz için aynı faturaları güncel olarak göndermek istersek ''gönderilen zarf sistemde daha önce kayıtlı olan bir faturayı içermektedir.'' hatası verecek.

Bizim bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0005138)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-01-29 09:55

Merhabalar,

Özel Entegratörün bahsettiği konuda fatura şema kontrolünden "sb" de "sh" de olsa geçmelidir. Merkezden geçen bir faturayı bu şekilde hatayla geri dönemezler.

Diğer sıkıntınızda zarflar(içerisindeki faturalar) alıcıya iletildi mi? Eğer zarf hata alarak döndüyse ilgili faturayı yeni bir zarfa koyarak gönderiniz.

“SORULARI GÖRÜNTÜLE” sayfasındaki “ARA/Filtrele” bölümünden arama yapabilirsiniz. Bu şekilde soru sormaksızın çözüme çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar.


Powered by Mantis Bugtracker