Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0037770E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2016-01-29 14:502019-08-25 19:48
Bildirenalpagut 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0037770: E-FATURA "E-ARŞİV" ŞABLONU KULLANILMASI SONUCU "E-ARŞİV FATURA" OLARAK GÖRÜNMEKTE NE YAPABİLİRİZ?
SoruMerhaba,

E-Fatura mükellefi olan firmamızda müşterilerimize kestiğimiz birkaç fatura, e-arşiv fatura şablonu kullanılması sonucu hem bizim hem de karşı tarafın sisteminde "e-fatura" olarak görünmekte olmasına rağmen kağıt dökümlerinde ise logo kısmında "e-arşiv faturası" olarak görünmektedir. Faturalar temel fatura olarak kesildiği için iptali gerçekleştirilemiyor.

Bu konu ile ilgili olarak nasıl bir yol izleyebiliriz?

Saygılarımla.
Etiketlerhttps://volkanyilmaz.com.tr, https://wolkanca.com.tr, https://www.testone.com.tr, Kalibrasyon Laboratuvarı, testone.com.tr
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalarjpg file icon eArsivOrnek.jpg [^] (4,889 Bayt) 2016-01-29 14:50

- İlişkiler

-  Cevap
(0064124)
zzTUGBA KASIKCI
2016-01-29 17:50
güncelleme tarihi: 2016-04-01 16:31

Merhaba,

E-Fatura kesilmesi halinde E-Fatura , E-Arşiv faturası kesilmesi halinde E-Arşiv fatura logosunun bulunması gerekmektedir.

E-Arşiv fatura logosu kullanılarak başarıyla gönderilmiş olan e-faturalar için alıcı taraf faturalara harici yollarla itiraz etmelidir. İtiraz öncesinde fatura zarfının durumunun 1300 (ya da 48 saatten sonra hala 1220) olduğunu gördüğünden (fatura geçerlilik kazandığından) gönderici bu faturayı kayıtlarında göstermelidir. İtirazın ardından gönderici faturayı kayıtlarından ters kayıtla çıkarmalıdır. Alıcı ise faturayı hiç kayıtlarına almadan Türk Ticaret Kanununda yer alan itiraz yöntemlerinden birisini(KEP, noter vs.) kullanarak faturaya itirazda bulunmalıdır. (İtiraz sonrasında fatura GİB sisteminden kaybolmayacak ya da sistem üzerindeki durum kodu değişmeyecektir. Ancak bir inceleme durumunda kanuni geçerliliği olan bu itiraz belgesini gösterebilirsiniz.)

Ardından gönderici doğru logoyu kullanarak yeni bir e-fatura oluşturup doğru alıcısına e-fatura sistemi üzerinden gönderilmelidir. (aynı fatura numarası kullanıldığında 1163 hatası alınır ve e-fatura iletilemez.)

İyi günler.



Powered by Mantis Bugtracker