Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0037137E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2016-01-22 13:232016-01-22 15:13
BildirenCemTurkoglu 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0037137: Yanlış Şube etiketlerine yollanan faturalar hk.
SoruŞirketimiz vergi kimliği bünyesinde dört ayrı şube bulundurmakta.Satıcı firmalar alım yaptığım şube yerine ünvan ve adres bilgilerine doğru şubeyi yazdığı halde yanlış etiketi seçip farklı bir şubeye faturayı yollayabiliyor.Efatura programından şubeyi değiştirebiliyoruz fakat fatura yanlış seçilen etikete yollanmış görünüyor yine de.Bu etiket bilgilerinin bize bir bağlayıcılığı olur mu veya nasıl bir sorunla karşılaştırabilir? Mesela yanlış bir şube etiketine yollanmış bir faturamız var ve bu faturayı reddetmemiz gerekmekte.yasal süresi dolduğundan iade faturası keseceğiz.Haliyle faturayı kayıtlarımıza almamız gerekecek.Bu faturayı gerçekten gelmiş olması gereken şubede kayıtlara alıp, o şube etiketinden iade faturası oluşturmamızın bir mahsuru var mı?
Teşekkürler.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0062852)
zzTUGBA KASIKCI
2016-01-22 15:11
güncelleme tarihi: 2016-01-22 15:13

Merhaba,

Sistem vkn+etiket üzerinden gönderim yapmaktadır. Hangi etiketin seçileceği tamamen göndericiye bağlıdır ve bu noktada teknik kısıt yapılamamaktadır. Göndericilerle görüşüp doğru etikete fatura gönderimi yapmalarını talep edebilirsiniz.

Mevzuat açısından bir faturanın hangi etikete gittiğinin bir önemi bulunmamaktadır(çünkü etiket teknik anlamda kullanılır ve önemli olan faturanın doğru vkn'ye iletilmiş olmasıdır.). Fatura üzerindeki alanlarla ilgili olarak bir sorun bulunmuyorsa, şube bu faturayı merkezine ya da doğru şubesine gelmiş gibi düşünerek işleme alabilir.

Fatura iptali ile ilgili olarak 9920 numaralı sorunun cevabındaki bilgiler geçerlidir.



Powered by Mantis Bugtracker