Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0030972E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2015-12-08 17:032015-12-09 16:04
Bildirenmustafaiskin 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0030972: e-fatura uygulaması (Gümrük İşlemleri Klavuzu) TASLAK
SoruSayın yetkili firmamız 2014 takvim yılı itibariyle e-fatura uygulamasını GIB PORTAL aracılığı ile kullanmaktadır. Aynı zamanda ihracatçı olan firmamız ile ilgili olarak e-fatura uygulaması (Gümrük İşlemleri Klavuzu) TASLAK metni incelenmiş olup söz konusu taslak metninin 2.1.1 Fatura Düzenleyen
İhracat faturasını düzenleyen; standarda uygun olarak oluşturulan elektronik faturayı düzenleyen, uygulamaya özel entegratör veya entegrasyon yolu ile dahil olmuş tüzel kişiliktir. Açıklaması bizim gibi GIB PORTAL aracılığı ile e-fatura sistemini kullanan mükellefleri kapsamakta mıdır?
İlginiz için şimdiden teşekkürler. İYİ ÇALIŞMALAR...
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0053319)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-12-09 14:31

Şu anki kurguya göre e-fatura kayıtlı kullanıcılarından ihracat faturası düzenleyecek olanlar entegrasyon veya özel entegrasyon yoluyla sisteme dahil olmalıdır. Portal yöntemi ile ihracat faturası düzenlenememektedir

Yayınlanan kılavuz sadece taslak olarak yayınlanmış olup eksikler ve öneriler için bu platformdan bize dönüş yapabilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker