Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0029043E-ARSIV(Kategori Yok)Herkese Açık2015-11-13 09:282016-02-03 08:41
Bildirenhacerkoyluoglu@gmail.com 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0029043: E arşiv fatura ve Şirket tür değişikliği
Soru1.1.2016 da e arşiv faturaya geçeceğiz. Aynı zamanda şirket tür değişkliğine gidecek ve A.Ş'ye dönüşecek. Bu durumda yanlışlıkla eski firmaya fatura düzenleyen satıcı veya alıcıların durumu ne olacak? Eski firma da e fatura mükellefi gibi gözükecek mi?
Tür değişikliğinin karmaşası olur mu?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARI
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0049913)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-11-13 14:41

Merhaba;

Vergi Usul Kanunu ve diğer vergi kanunlarında defter, kayıt ve
belgelere ilişkin olarak yer alan hükümler elektronik defter, kayıt ve belgeler için de geçerlidir.

Nev'i değişikliğindeki prosedür aşağıdaki gibidir.
''e-Fatura uygulamasına kayıtlı bir kullanıcı, nevi değişikliğine gitmesi halinde 15 gün içerisinde, nevi değişikliğine ilişkin ticaret sicil gazetesinin fotokopisi ve durumu izah eden bir dilekçe ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na posta yoluyla, yeni unvana ait mali mühür temini için Kamu Sertifikasyon Merkezine elektronik ortamda başvurması gerekmektedir. Nevi değişikliğine giden mükellefler yeni mali mühürlerini temin edene kadar, e-Fatura Uygulamasından eski Vergi Kimlik Numarasına ait unvan ve mali mühür ile yararlanmaya devam edeceklerdir.
Bu süre zarfında, eski unvanlarına düzenlenen faturaları muhasebeleştirebilecekler, düzenleyecekleri e-Faturalarda, yeni unvan ve Vergi Kimlik Numarası bilgilerine faturanın açıklama alanında yer vereceklerdir. Yeni unvanlarına ait mali mührün üretim/teslim bilgisi Kamu Sertifikasyon Merkezi tarafından Başkanlığa iletildikten sonra, Başkanlık tarafından eski hesapları kapatılarak, yeni hesapları aktive edilecektir. Bu tarihten sonra yeni VKN, yeni unvan ve yeni mali mühür kullanılarak e-fatura düzenlenecektir.''

İyi günler...


Powered by Mantis Bugtracker