Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0028101E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2015-10-28 17:242019-06-19 11:48
Bildirenmerve kalfa 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0028101: E-FATURA İSTİSNA KODLARI
SoruSAYIN YETKİLİ;

BEDELSİZ ÜRÜN İÇEREN İSTİSNA KODU BELİRTİLMİŞ OLAN FATURALARDA BEDELLİ ÜRÜNLERDE AYNI FATURA İLE FATURALANDIRILABİLİR Mİ ?

CEVABINIZ EVET OLMASI BU DURUMDA BU BEDELLİ SATIRLARDA HANGİ İSTİSNA KODU KULLANILMASI GEREKMEKTEDİR.

BU KONU HAKKINDA ACİL GERİ DÖNÜŞ YAPMANIZI RİCA EDERİM.

Etiketler"e fatura"
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0048359)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-11-02 12:04

İşleminiz KDV Kanunu açısından istisna kapsamında sayılan teslimlerden biri ise İSTİSNA fatura tipi seçilerek 0 kdv.li fatura oluşturulmalı ve kanunen girdiği istisna türüne göre ilgili kod seçilmelidir. İstisnalı fatura tipine hem istisnalı hem istisnasız kalem girilmesi mümkündür. verdiğiniz örneğe göre bedelsiz teslimlerde bir istisna durumu olmayıp 0 kdv.li bir satış yapılması işlemi mevcuttur. bu durumda istisna fatura tipi değil satış faturası tipi seçilerek bedelsiz teslime konu satır için kdv oranı 0 seçilip "351 istisna olmayan diğer" kodu ile giriş yapılmalı, bedelli satış ise yine aynı faturaya ayrı kalem olarak girilmelidir. 351 kodu seçildiğinde faturanın açıklama (not) bölümüne neden kdv nin 0 geçildiğine dair açıklama girilmesi uygundur.


Powered by Mantis Bugtracker