Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0027770E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2015-10-23 10:492019-11-25 15:00
BildirenSerkan Basak 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0027770: KDV İstinası Kodları Hakkında.
SoruAntalya toptancı sebze meyve halinde komisyonculuk faaliyetinde bulunmaktayız.

Faaliyetimiz gereği gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçi mallarının satışına aracılık yapmaktayız. Mevzuat gereği söz konusu malların satışı ile ilgili faturalar tarafımızdan düzenlenmektedir. Bu faturalarımızı KDV kanunun 17/4-b maddesine göre KDV siz olarak düzenlemekteyiz. Ancak söz konusu KDV istisnasına ilişkin olarak "UBL-TR Kod listeleri Versiyon 1.7" de tanımlı bir kod görememekteyiz.

Gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçi mallarının satışına ilişkin olarak düzenleyeceğimiz e-faturalarımızda hangi KDV istisna kod tanımlamasını kullanmalıyız?

Konu ile ilgili bilgi verilmesini arz ederiz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0047666)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-10-23 14:20

yaptığınız işlemin istisna kapsamında bir işlem olup olmadığı hususu mevzuat ilgili birimlerinden sorularak öğrenilmeli bu bilgiye göre eğer kdv istisnaları arasında sayılan bir durum ise 1 nolu kdv beyannamesinde karşılık gelen kod seçilerek fatura düzenlenmelidir. eğer istisna kapsamında değilse 0 kdv.li bir fatura oluşturulmak isteniyorsa satış faturası tipi seçilerek "351 istisna olmayan diğer" koduyla faturanızı düzenleyebilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker