Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0027515E-ARSIVe-Arşiv MevzuatıHerkese Açık2015-10-20 18:512015-10-22 12:03
Bildirenburcingenc 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0027515: B2B sistemi kullanıyorum. e-Arşiv 'e geçiş yapma zorunluluğum var mı?
SoruSadece benim çalışmaya karar verdiğim müşterilerim var. Onlardan sipariş toplamak adına e-ticaret (B2B) sistemi kullanıyorum. Halka açık bir satış ortamı değil. Bu sistem üzerinde resmi olarak sadece sanal pos uygulaması ile tahsilat işlemi yapıyorum. Faturalarımı ERP sistemim Netsis'te kesiyor, karşılıklı pazarlıklar ile b2b üzerinde görünen fiyatlardan farklı fiyatlar ile kesebiliyorum. Bu durumda yine de "internet üzerinden satış" yapan firmalar kategorisine giriyormuyum öğrenmek istiyorum.
Ek BilgiB2B (Business to Business, Firmadan firmaya e-ticaret) programımız sadece benimle çalışan müşterilerime açıktır. Sisteme müşteriler istemiş olsalar da kayıt olarak kendi başlarına dahil olamamaktadırlar. B2B programı firmamız yetkilileri tarafından kurularak lisans verilmektedir.
EtiketlerB2B, E-Arşiv, program, Sanal Pos, uygulama
ÖNEMLİ UYARI
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0047179)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-10-21 09:42

Merhaba;

Gerçekleştirdiğiniz faaliyetin 'internet üzerinden yapılan satış olup olmadığı' hususunu (35 numaralı) Elektronik Ticaretin İzlenmesi ve Ödeme Sistemleri Müdürlüğüne yazıyla başvurarak ya da e-ticaret@gelirler.gov.tr adresine e-posta göndererek bilgi alabilirsiniz.

İyi çalışmalar...


Powered by Mantis Bugtracker