Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0026706E-DEFTER[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2015-10-06 17:072016-04-20 10:28
BildirenSERKAN DURGUN 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0026706: e-defterin 2 parça şeklinde oluşumundan kaynaklı berat problemi.
SoruNetsis E-Defter programı kullanmaktayız. Programdan kaynaklı bir sorun sebebi ile Ocak,Şubat ve Mart ayları Yevmiye ve Defteri Kebir’lerin 1.Parçaları oluşmuş 2.parçaları oluşmamaştır.
İlgili Problemi Nisan ayında fark edip program güncellemesi ile problem düzeltilmiş ve Nisan yüklemeleri doğru olarak yapılmıştır.
İlk 3 ayda oluşan defterlerin 1.parçaların Beratları yüklenip onayları alınmıştır ama 2.parçalar oluşmadığı için Berat yüklemeleri yapılamamıştır.

İlgili ayların berat yüklemeleri ile ilgili problemin çözümünü nasıl sağlayabiliriz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0046158)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-10-12 10:04

Sayın ilgili,

Cari dönem ile ilgili defter beratlarının silme işlemleri firmalar tarafından süresi içinde silinebilmektedir. Dönemi geçen e-defter beratlarının silme işlemleri yapılmamaktadır. Ancak aşağıdaki şartlara göre evraklarını gönderen firmaların talepleri Başkanlığımızca değerlendirmeye alınacaktır. Bu durumdaki işlemler ayrıntılı incelendiğinden uzun bir süre almaktadır.

Yevmiye ve kebir beratlarında almış olduğunuz hatanın ayrıntılarını dilekçenizde belirtmeniz gerekmektedir. Dolayısıyla alınan hata eğer teknik bir hata ise yazılım uyumluluk firmasıyla irtibata geçit ayrıntılı rapor almanız gerekmektedir. Eğer muhasebesel işlemlerinizden kaynaklanıyorsa (hesap eklenmesi-silinmesi-değiştirilmesi durumunda dilekçeye ek olarak eklenmeli) bunu ayrıntılı olarak dilekçenizde belirtmelisiniz. Dilekçenizde olması gereken bilgiler maddeler halinde aşağıdadır:
 Vergi kimlik no
 Yazılım uyumluluk firmasının tam adı
 Hata muhasebesel işlemlerden veya almış olduğunuz yazılım uyumluluk programından kaynaklanıyorsa(burada firmadan ayrıntılı rapor almanız gerekmektedir) dilekçenizde ayrıntılarını belirtmelisiniz
 Son olarak hangi ayın beratları Silinmesi isteniyorsa net olarak Dilekçede belirtilmelidir. (***Ör: Ocak 2015 ayına ait yevmiye ve kebir Beratlarının silinmesini talep ediyoruz)

Ayrıca dilekçede hesap eklenmeyeceğine, hesap silinmeyeceğine veya miktarlarda değişiklik yapılmayacağına dair taahhütte bulunulmalıdır.

NOT: elektronik defterin bütünlüğünün sağlanması için yevmiye ve kebir beratları beraber silinmektedir.

Dilekçenizi yukarıdaki bilgilere göre hazırlayıp Yeni Ziraat Mahallesi Etlik Cad. No: 16 06110 Dışkapı / ANKARA adresine gönderiniz.


İyi günler…
(0068632)
SELMA CETIN CELIK
2016-03-09 17:01

Sayın ilgili,
Forum sorularında sıklıkla karşılaşılan konular ve dikkat edilmesi gereken hususlar üzerine Başkanlık tarafından 04/03/2016 tarihinde “Uygulama Kılavuzu” www.edefter.gov.tr resmi e-Defter web sitesinde yayımlanmıştır. Bu kılavuz ve http://edefter.gov.tr/sss.html [^] [^] linkinde yer alan “Sık Sorulan Sorular” sayfasına rağmen netlik kazanmayan sorularınızın olması halinde, bu sorularınızı yeniden e-Defter forum sitesine yönlendirmeniz gerekmektedir. İlginiz ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
İyi çalışmalar..


Powered by Mantis Bugtracker