Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0026172E-FATURA[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2015-09-16 17:502015-09-17 09:20
Bildirenyusufo 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0026172: E-Fatura
SoruKarşı firmadan gelen E-Faturalar kendi platformlarında onaylandı olarak gözüküyor, bizim kullandığımız (Uyumsoft platformunda ve Protalda) E-faturanın gelmediği gözüküyor. Yada bizim gönderdiğimiz E-Faturalar Platformda ve portalda onayladı gözüküyor ama karşı firmaya gitmediğini gözlemliyoruz. Bu tip durumlar bütün faturalarda olmuyor aynı gün aynı cariye e-fatura kesildiğini gözlemliyoruz. Bu durumda ne yapılmalıdır.
Ek BilgiPlatform ve portal destekcimiz olan firma bizden zarf xml lerini istedi ama belirli okadar çok firmayla çalışıyoruz ki bu durumun bize hem vakit hemde çok büyük bir zaman kaybı olacaktır. Belirsiz firmalar olarak ise ilk kez bize fatura kesmiş olan carileri düşünürsek işin içinden çıkılmaz bir hal alabilir.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0044747)
zzTUGBA KASIKCI
2015-09-17 09:20

Merhaba,

Zarfların (ve içerisindeki faturaların) alıcıya ulaşıp ulaşmadığını görebilen taraf GÖNDERİCİDİR. Göndericinin sorumluluğu gönderdiği zarfların durumlarının takibini (zarf durumunu sorgulayarak) yapmak, hata aldığı için gitmeyen zarfları varsa hata ayrıntısına göre 2614 numaralı sorunun cevabına bakarak işlem yapmaktır. İlgili işlem tekrar gönderim gerektirirse, yeni zarfın durumu da benzer şekilde sorgulanmalıdır. Çünkü zarf gönderiminde hata alınabilmektedir. Hata alan zarflar alıcıya ulaşmaz -bazı hatalarda ulaşsa bile- zarfın içerisindeki faturalar/yanıtlar hata alındığı için geçersizdir ve hiç oluşturulmamış gibidir. Alıcının sorumluluğu ise sistemini 7*24 çalışır şekilde tutmaktır.

İyi günler.


Powered by Mantis Bugtracker