Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0002582E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2014-01-13 16:262014-01-14 13:56
Bildirensahino 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0002582: e-fatura sıra no-tarih
Sorumerhaba,
2262 nolu soru için verdiğiniz cevapta "fatura tarihi ile belge numarasının birbirini takip etmemesi sebebiyle 213 Sayılı VUK'un ilgili hükümlerince fatura nizamına uymamak nedeniyle usulsüzlük cezasını gerekmektedir" denmektedir. ancak ticari faturalarda 8 gün içerisinde karşı tarafa reddetme hakkı verilmiştir. karşı taraf ret verene kadar e-fatura düzenlemeye devam etmiş olacağım ve sıra numarası ilerlemiş olacak. doğru faturayı eski tarihe düzenlediğimizde özel usulsüzlük suçu işlemiş olacaksak faturaların reddedilmesinin önüne geçilmesi gerekmez mi? ya da soruyu değiştirirsek; özel usulsüzlük cezasından kaçınmak için ne yapılmalıdır?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0003389)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-01-14 11:18

sayın ilgili,

e-Fatura uygulaması kağıt faturadan farklı bir uygulama değildir. benzer bir durumda kağıt fatura ne şekilde düzenlenebiliyor ise e-Fatura da benzer şekilde düzenlenebilir.

usulsüzlük cezasının hangi şekillerde uygulanacağı ya da faturanın ne şekilde vergi kanunlarına uygun olarak düzenlenebileceği konusu mevzuat birimlerini ilgilendirdiğinden bağlı bulunduğunuz Vergi Dairesi Başkanlığından konu hakkında Özelge talebinde bulunabilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker