Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0025578E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2015-08-28 15:422015-09-08 17:30
Bildirenelifyilmaz 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0025578: Özel Matraha Tabi Olan Ve Olmayan Ürünler Tek/Aynı Fatura Üzerinde
SoruMerhaba,

Şirketimiz ÖTV 3 sayılı liste kapsamındaki bazı ürünlerin dağıtımı ile iştigal etmektedir.

Halihazırdaki iş akışımız kapsamında satışlarımız için özel matraha tabi olan ve olmayan ürünler tek fatura üzerinde belgelendirilebilmektedir. Bu konuda "InvoiceTypeCode" alanının ne olarak seçilmesi gerektiği hususunda tereddüt oluşmuştur.

UBL 2.1.'e geçildiğinde, "InvoiceTypeCode" alanına Özel Matrah değeri verilerek hem özel matraha tabii ürün hemde normal ürün tek fatura ile belgelendirilebilir mi veya özel matraha tabii ürünler ile diğer ürünlerin ayrı ayrı faturalandırılması mı gerekmektedir?

İyi çalışmalar,
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0044199)
zzTUGBA KASIKCI
2015-09-08 17:28

Merhaba,

Özel matraha tabi olan ve olmayan ürünler;
a. GİB-Portal yönteminde Fatura Oluştur bölümü ile oluşturulan faturalarda bu işlem gerçekleştirilememektedir. Özel matraha tabi olan ve olmayan ürünler ayrıştırılarak ayrı iki fatura kesilebilir.
b. "Fatura Yükle" bölümü, entegrasyon ya da özel entegrasyon yöntemi kullanıcıları tarafından (ilgili hesaplamalar sistemlerinde doğru yapılmak kaydıyla) aynı fatura üzerinde gösterilerek fatura oluşturulabilir.

Mevzuatsal yükümlülükler geçerlidir.

İyi günler.


Powered by Mantis Bugtracker