Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0025494E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2015-08-26 14:322015-10-13 16:43
Bildirenonurcakiroglu 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0025494: KDV Muafiyet Sebebi Gerektiren Ve Gerektirmeyen Kalemler Tek/Aynı Faturada
SoruMerhaba test sisteminde incelemelerimiz sürüyor. Birkaç sorum olacak.

1- Test sisteminde istisna seçiyorum ve kdvli fatura üretiyorum. Bunun olmaması gerekmez midir? Aynı zamanda muafiyet nedeni de girebiliyorum.

2- 2 kalem kdvli 2 kalem kdvsiz fatura üretiyorum ve tipi satış seçiyorum. Kdv muafiyet nedeni olarak istisna olmayan diğer seçeneğini mecburen tıklıyorum. Xmle baktığımda tüm kalemlere muafiyet kodu ve nedenini atıyor. Sadece kdv olmayan kalem satırlarına atması gerekmezmi? .


İyi çalışmalar.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0044173)
zzTUGBA KASIKCI
2015-09-08 12:23
güncelleme tarihi: 2015-10-13 16:43

Merhaba,

1. Tüm istisnalı işlem kapsamında satışı yapılmış mal/hizmetlerde 0 KDV olması gerekiyor. Ancak istisna kapsamındaki bir satışla istisna kapsamında olmayan yani kdv hesaplanması ve gösterilmesi gereken bir satış da aynı istisna faturasının içinde gösterilebileceğinden, bu duruma izin verilmiştir.

ISTISNA tipi faturadaki iki kalem de ilgili istisna koduna sahip olacaktır. Bu iki kalemden 0 KDV’ye sahip olmayanın istisna kapsamında kesilmeyen bir kalem olduğu anlaşılabilecektir.

2. KDV muafiyet sebebi gerektiren bir kalemin bulunduğu faturada muafiyet sebebi gerektirmeyen bir kalem de eklenmek isteniyorsa faturadaki iki kalem de ilgili muafiyet koduna sahip olacaktır. Bu iki kalemden 0 KDV’ye sahip olmayanın muafiyet kapsamında kesilmeyen bir kalem olduğu anlaşılabilecektir.

Mevzuatsal yükümlülükler geçerlidir.

İyi günler.



Powered by Mantis Bugtracker