Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0024753E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2015-07-29 10:212015-08-18 15:10
Bildirenkimliks 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0024753: temel fatura iptali
Sorubir firmaya fiyat farkı faturası kestim fakat fatura türünde iade faturası seçildi ve fatura temel fatura . fiyat farkı faturalarında iade yazmasında bır saskınca varmı varsa bu faturayı nasıl iptal ederim lütfen yardımcı olur musunuz ?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0043128)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-08-18 13:05

iade faturası tipi iade yapılması gerektiği zaman seçilmelidir. fiyat farkı faturası kağıt ortamında düzenlendiği zaman mevzuatsal olarak iade faturası olarak düzenlenmeli şeklinde bir düzenleme varsa bu fatura tipini seçmeniz değilse satış faturası tipini seçmeniz gerekmektedir. eğer yanlış fatura tipi seçildiği düşünülüyorsa karşı tarafın harici yollarla itiraz etmesi ve sizin de bu itiraz üzerine yeni bir fatura düzenleyerek açıklama alanına gerekli açıklamayı yapmanız gerekir. önceki hatalı faturanızı da elektronik ortamda saklamalısınız.


Powered by Mantis Bugtracker