Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0022999E-FATURAe-Fatura Özel EntegrasyonHerkese Açık2015-05-12 17:042015-05-12 17:28
Bildirenedmbilisim 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0022999: UUID Case-Sentisitve / Case-Insensitve
SoruFatura ve Uygulama Yanıtı için kullandığımız UUID case sensitive olduğunu biliyoruz. Biz sistemimize gelen tüm UUID'leri büyük harfe çeviriyoruz ve bir standard getiriyoruz. Faturaya ilişkin Uygulama Yanıtı'nı dönerken de çevirmiş olduğumuz büyük harflerle dönüş yapıyoruz. Ancak karşı taraf Uygulama Yanıtı'nı böyle bir fatura bulamadığı mesajını vererek geri çeviriyor. Aslında büyük-küçük harf duyarsız olmalı ve Kabul etmeli diye düşünüyoruz. Bu konuda alıcı birim ile anlaşmazlığın giderilerek yasal olarak olması gerekeninin yerine getirilebilmesi için acil dönüşlerinizi rica ederiz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0038911)
edmbilisim
2015-05-12 17:17

gelen zarf uuid si ve de gönderdiğimiz sistem yanıtında ref.edilen uuid aynı büyük/küçük harf durumunda mıdır?
(0038914)
zzTUGBA KASIKCI
2015-05-12 17:28

Merhaba,

"UUID case sensitive olduğunu biliyoruz" demişsiniz ancak belirttiğiniz uygulamada bu durumu dikkate almadığınız görülmektedir.

Zarf ve ETTN numarası büyük/küçük harf duyarlıdır. GİB'in koymadığı bir standardı (büyük harfe çevirme) entegratörlerin eklememesi gerekmektedir. Bu durum entegrasyon kurallarına aykırıdır.

GİB'in yayınladığı bilgiler doğrultusunda işlem yapmanız gerekmektedir. Zarf ve ETTN numarasını sisteminize geldiği şekilde, değiştirmeden kullanmanınız. Sisteminizi bu doğrultuda düzenlemeniz gerekmektedir.

İyi günler.


Powered by Mantis Bugtracker