Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0022794E-DEFTERe-Defter Teknik SorularHerkese Açık2015-05-08 11:592015-05-08 14:35
Bildirenmuhammet ekinci 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0022794: e defterleri gönderilmiş firmanın e defterleri yeniden yollama hk.
SoruSayın yetkili yollamış olduğumuz e defterde mizan alt toplamı değişmeyecek şekilde hesaplar arası 2014 den devir eden açılış bakiyelerinde 6 tane hesap karışmış olup bunun düzeltmesi yönünde yardımlarınızı rica eder.iyi çalışmlar dilerim.
Ek Bilgiyukarıdaki konuyla ilgili dilekçe verilmesi gerekirse örneğinin tarafımıza yollanmasını rica ederim.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0038518)
zzEMRE YENIARAS
2015-05-08 14:34

Elektronik defter yevmiye ve kebir Beratlarının silinmesi ile ilgili dilekçe göndermeniz gerekmektedir. Ancak yevmiye ve kebir beratlarında almış olduğunuz hatanın ayrıntılarını dilekçenizde belirtmeniz gerekmektedir. Dolayısıyla alınan hata eğer teknik bir hata ise yazılım uyumluluk firmasıyla irtibata geçit ayrıntılı rapor almanız gerekmektedir. Eğer muhasebesel işlemlerinizden kaynaklanıyorsa bunu ayrıntılı olarak dilekçenizde belirtmelisiniz. Dilekçenizde olması gereken bilgiler maddeler halinde aşağıdadır:
  Vergi kimlik no
  Yazılım uyumluluk firmasının tam adı
  Hata muhasebesel işlemlerden veya almış olduğunuz yazılım uyumluluk programından kaynaklanıyorsa(burada firmadan ayrıntılı rapor almanız gerekmektedir) dilekçenizde ayrıntılarını belirtmelisiniz
  Son olarak hangi ayın beratları Silinmesi isteniyorsa net olarak Dilekçede belirtilmelidir. (***Ör: Ocak 2015 ayına ait yevmiye ve kebir Beratlarının silinmesini talep ediyoruz)
 
NOT: Ay bazında beratlar silindiğinden ay İçindeki sadece bir parçanın silinmesi işlemi yapılmamaktadır. Ayrıca yevmiye ve kebir beratları beraber silinmektedir.
 
Dilekçenizi yukardaki bilgilere göre güncelledikten sonra Yeni Ziraat Mahallesi Etlik Cad. No: 16 06110 Dışkapı / ANKARA adresine gönderiniz.


Powered by Mantis Bugtracker