Anonim | Giriş | Yeni Bir Hesap Aç | 2024-11-21 16:32 +03 |
Tüm Projeler | E-ARSIV | E-DEFTER | E-FATURA | E-İRSALİYE | E-MM | E-SMM | OKC | STANDART KODLU FATURA |
Soru Detaylarını Görüntüle [ Cevaplara Git ] | [ Yazdır ] | |||||||
Soru Numarası | Proje | Kategori | Durumu Görüntüle | Soruluş Zamanı | Son Güncelleme | |||
0002170 | E-FATURA | e-Fatura Tebliğleri | Herkese Açık | 2014-01-08 13:57 | 2018-02-14 16:51 | |||
Bildiren | senoldaglar04 | |||||||
Durum | cevaplanmış | Çözüm | cevaplandı | |||||
Konu | 0002170: E FATURA SİSTEMİNDEN ÖNCE GELEN FATURAYA İADE FATURASI KESME | |||||||
Soru | Merhaba. E fatura kullanıcı olmayan bir firmaya, e fatura sistemine geçilmeden önce aldığım malzemelerin iadesi için iade faturası kesmek istiyorum. Kağıt olarak iade faturası kestim. Ancak iade faturasını e fatura üzerinden kesmek istediğimde daha önceden de sorulmuş olan fatura numarası hatasını veriyor. Bana gelen fatura e fatura üzerinden kesilmediği için ben kağıt faturadaki numarayı girmek zorundayım. Bu durumda ne yapmam gerekiyor. Süre uzatımı da olduğu için kestiğim kağıt fatura geçerli olur mu? Teşekkürler. | |||||||
Etiketler | Hiçbir etiketi yok. | |||||||
ÖNEMLİ UYARI | Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır. | |||||||
Eklenen Dosyalar | ||||||||
Cevap | |
(0003211) Gelir İdaresi Başkanlığı 2014-01-13 14:16 güncelleme tarihi: 2018-02-14 16:51 |
Sayın ilgili, Her iki firmanın e-Fatura kayıtlı kullanıcısı olması halinde, düzenlenecek faturaların zorunlu olarak e-Fatura olması nedeniyle daha önceden düzenlenen fatura, kağıt fatura da olsa iadesi e-Fatura olmak zorundadır. Fatura Tipi Satış seçilip düzenlenen elektronik faturanın AÇIKLAMA/NOT alanına kağıt faturanın tarihini, seri-sıra numarasını ve iade nedeni yazarak oluşturabilirsiniz. |