Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0020908E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2015-03-13 10:342015-03-13 14:04
BildirenSEDAT38 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0020908: KULLANIM
SoruMerhaba ben e-fatura sistemini kullanmaya başladım ve çalıştığımız firmadan e-faturalarımız geldi faturaları arşivleyip bilgisayarıma indirdim e fatura görüntüleyici ile açmayı başardım gelen ve giden faturalarımızı e-fatura görüntüleyici de illaki doğrulamam gerekirmi? Ayrıca arşivden indirdiğimiz faturalardan bizim sadece xml uzantılı faturaları mı saklamamız lazım yoksa zip dosyası halinde ki arşiv dosyalarını ayrıca bilgisayarımıza kayıt etmemiz lazım.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0034198)
zzTUGBA KASIKCI
2015-03-13 14:04
güncelleme tarihi: 2015-03-13 14:04

Merhaba,

GİB Portalinde oluşturup gönderdiğiniz ve aldığınız faturalar E-Fatura Görüntüleyici ile doğrulanabilmektedir. Çünkü gönderim ve alım sırasında GİB-Portali imza doğrulamasını yapmaktadır (entegrasyon ve özel entegrasyon yönteminde ilgili yazılım kontrolü yapmalıdır). Bu nedenle faturalarınızı doğrulamanız şart değildir.

Faturanın/kabul-red cevabının XML'ini (ve varsa XSLT'sini) saklamanız gerekmektedir. Bunu nasıl saklayacağınız size kalmıştır. Önemli olan imzası bozulmadan (içeriğinde oynama yapılmadan) saklanması ve gerektiğinde ibraz edilebilmesidir.

Arşivleme ile ilgili olarak 350 numaralı sorunun cevabından yararlanılabilir.

İyi günler.



Powered by Mantis Bugtracker