Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0018118E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2014-12-24 14:352015-01-15 16:43
BildirenEceDemir 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0018118: E-Fatura kullanıcısı olmayan bir firmaya e-fatura düzenleme
SoruMerhabalar,

E-Fatura kullanıcısı olmayan bir firmaya e-fatura düzenledik. Doğal olarak GİB tarafından fatura red aldı.

Bu fatura numarasını farklı bir firma için düzenleyeceğim e-faturada kullanmalı mıyım yoksa bu fatura numarası iptal (red almış olarak) olarak kalmalı mı?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0031120)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-01-15 15:47

merhabalar,

397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde

"Elektronik Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerin birbirlerinden aldıkları mallar ve sağladıkları hizmetler için 1/9/2013 tarihinden itibaren elektronik fatura göndermeleri ve almaları zorunludur. Elektronik fatura uygulamasına kayıtlı olan mükellefler elektronik fatura uygulamasına kayıtlı olmayan mükelleflere yaptıkları mal teslimi ve hizmet ifası için genel hükümler çerçevesinde kağıt fatura düzenlemeye devam edeceklerdir."

Dolayısıyla düzenlediğiniz faturanın herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır. Bu faturayı kayıtlarınıza alıp arşivliyorsunuz. muhasebe kayıtlarınıza almıyorsunuz ve bu faturanın numarasını kullanamazsınız. yeni tarihli ve fatura numarasıyla bir fatura düzenleyip açıklama kısmına hatalı olan faturanın numarası ve kısa bir açıklaması yazılmalıdır.


Powered by Mantis Bugtracker