Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0017762E-ARSIV(Kategori Yok)Herkese Açık2014-12-15 14:452015-02-17 15:51
Bildirencanmirza 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0017762: E Arşiv zaman damgası , işleyiş
SoruÜrünlerimizi , perakende ve toptan olarak satıp dağıtımını kendi şöförümüzle ve kargo firmaları ile yapıyoruz.

Perakende satışlarda (bu müşteriler vergi mükellefi de olabilir , şahıs da olabilir) irsaliye vermeden sadece earsiv fatura baskısı (gerekli şartları sağlayan beyaz kağıda lazer çıktı) vererek çözmek istersek; bu faturanın zaman damgası ile anında damgalanmış olması mı gerekir yoksa gün sonu veya raporlama zamanı olan ayın 15 inde yapmamız yeterli midir.Anında yapmak perakende müşteriyi bekletmek açısından çok kolay olmayacaktır.

Toptan satışlarda dağıtımı kargo veya bizim yaptığımız earsiv kullanmak istersek bunun irsaliyesi nasıl olacak , earsiv fatura baskısı (gerekli şartları sağlayan beyaz kağıda lazer çıktı) almamız earsiv de düzenlenmiş faturanın irsaliyesidir gibi bir ibare yazarak olur mu ? bununda zaman damgası ile anında damgalanmış olması mı gerekir yoksa gün sonu veya raporlama zamanı olan ayın 15 inde yapmamız yeterli midir.

earsiv hizmetini de entegratörden almak istiyoruz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARI
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0032904)
ZZSEYDA CAPAR
2015-02-17 15:51

e- Arşiv faturalarında zaman damgası zorunluluğu kaldırılmıştır. e- Arşiv faturalarının mali mühür/Nes ile imzalanması yeterlidir. e-Arşiv faturanın irlaiyeli yerine geçmesi hususundaki açıklamalar 433 Sıra Nolu V.U.K. Genel Tebliğin de ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.


Powered by Mantis Bugtracker