Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0017272E-DEFTERe-Defter MevzuatıHerkese Açık2014-12-04 11:082015-01-23 14:24
Bildirenadurna 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0017272: e-defter başvurusuna ne kadar sürede cevap alınıyor.
Sorue-defter başvuru kılavuzunda

"Başvuruların Başkanlıkça değerlendirilmesi sonucunda uygulamayı kullanma izni verilen mükelleflerin, kullanıcı hesapları Başkanlık tarafından aktive edilecek ve mükelleflere başvuru formunda belirtilen e-posta hesabı üzerinden bilgi verilecektir." deniliyor.

Başvuru yapıldığı takdirde Başkanlıktan ne kadar sürede cevap alınabiliyor. Bu cevabın alınması ve kullanıcı hesabının aktif olma sürecinin son başvuru tarihine kadar tamamlanmış olması şartı var mıdır? Yoksa önemli olan sadece 31.12.2014 tarihine kadar başvuru yapmak olup bu tarihe kadar cevap alınması şartı yok mudur?

Teşekkürler
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0031667)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-01-23 10:00

Sayın ilgili,

Başvuru formunda belirttiğiniz e-posta edresine Başkanlık tarafından bilgilendirme maili gelmeyen mükelleflerimiz için http://www.edefter.gov.tr/ [^] adresinde sorgulama ekranı geliştirildi.Kendi bilgilerinizle sorgulama yaparak başvuru formunu indirdiğiniz taktirde bilgilendirme mailinin gelmesine gerek yok.Sistemsel sıkıntılardan dolayı e-Defter başvurusunu başarılı bir şekilde yapmış mükelleflere mail gelmeyebiliyor.Sistemden kontrol edin.Başvurular bu ay sonuna kadar uzatıldı.Ay sonuna kadar başvuru formunu indirip saklayınız.


Powered by Mantis Bugtracker