Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0017143E-ARSIVe-Arşiv MevzuatıHerkese Açık2014-12-02 11:392014-12-10 10:46
Bildirenfgormek 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0017143: Zorunluluk mu isteyen mi?
SoruE-Fatura mükelleflerinin e-arşiv uygulamasına geçmesi zorunluluk mudur? Tebliğde "izin verilen" ifadesi var. İzin almayan e-fatura mükellefi için e-arşiv için yasal yükümlülük varmı? Bazı entegratörler e-fatura kullanıcılarının e-arşiv kullanması zorunlu derken bazıları isteğe bağlı zorunlu değil demekte. Net cevap alabilir miyiz?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARI
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0028917)
ZZSEYDA CAPAR
2014-12-10 10:46

e- arşiv uygulamasında zorunluluk aşağıdaki aşağıdaki gibidir. Aşağıdakilerin dışında kalan mükelllefler ihtiyari olarak e- arşiv uygulamasına geçebilirler.

-İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve 2014 yılı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükellefler, en geç 1/1/2016 tarihine kadar e-Arşiv Uygulamasına geçmek zorundadır.

-Elektronik Fatura Kayıt Sistemi (EFKS) kapsamında faturalarını elektronik ortamda oluşturma ve muhafaza izni almış olan mükellefler, 433 Seri Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin yayım tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde e-arşiv uygulamasına geçmek zorundadır.


Powered by Mantis Bugtracker