Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0016170E-DEFTERe-Defter MevzuatıHerkese Açık2014-10-28 11:572015-03-13 12:43
BildirenOgn 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0016170: E-Defter Çek Kayıtlarında Belge Tarihi
SoruE-Defter 'de Çek ile ilgili Portföye Giriş, Tahsilata Çıkış, Tahsil Edildi vb. evraklarda Belge Tarihi alanına Çekin Vade Tarihi bilgisi mi ? Yoksa Bordro Tarihi bilgisi mi girilmesi gerekiyor.
Bordro Tarihi bilgisi girilecek ise İlk Portföye Giriş tarihi mi yoksa İşlemin gerçekleştiği Örneğin Tahsilata Çıkış Bordro tarihi bilgisinin mi yer alması gerekmektedir.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARI
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0034193)
zzILKNUR AYHAN
2015-03-13 12:43

Sayın İlgili,
Çeklere ait uygulama detayları için http://www.edefter.gov.tr/dosyalar/kilavuzlar/e-DefterUygulamaKilavuzu.pdf [^] [^] linkinde yayımlanan Uygulama Kılavuzu 1.0'daki bilgileri okuyunuz. Bilindiği üzere çeklerde düzenleme tarihi mevcuttur. Vade tarihi uygulamada yapılan teamüllerdendir. Elektronik defter şubesi olarak muhasebeye istinaden usul ve esasların nasıl yapılacağı belirlenmemektedir. Sadece teknik olarak verilerin belli bir düzende ve önceden tanımlanmış biçimlerde oluşturulmasını amaçlayan kurallar seti belirlenmektedir. Bu kurallar belge bilgisinin, ödeme bilgisinin vb. alanların belirlenen XBRL standardında nasıl kullanılacağını anlatan kılavuzlarla sizlere ulaştırılmaktadır.
İyi çalışmalar.


Powered by Mantis Bugtracker