Mantis Bug Tracker

Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0016153E-FATURAe-Fatura GİB Portal YöntemiHerkese Açık2014-10-27 18:012014-11-04 09:54
BildirenSUMEYRA 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0016153: posta kutusu yanıtları
SoruMerhaba
Faturaları yasal süre içerisinde red ettik. Ama posta kutusu yanıtlarından göndermeyi birkaç gün geçtikten sonra yapmaya çalıştık fakat aşağıdaki hatayı aldık.
Yasal cevap verme süresi (8 gün) geçtiği için posta kutusu yanıtı gönderemezsiniz
Biz faturaları red ettik ama göndermede geç kaldık bu nedenle faturaları kabul etmiş mi oluyoruz? işlememi almamız gerekiyor ?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0027136)
zzTUGBA KASIKCI
2014-10-28 08:40

Merhaba,

Red işlemini tamamlamadığınız için faturayı reddedememiş durumdasınız. Cevabı gönderdiğinizde cevap zarfı hata alsaydı da süreç tamamlanmamış olurdu, bilginize. Faturayı kabul etmiş sayılmaktasınız. 399 numaralı sorunun cevabına bakınız.

İyi günler.
(0027369)
SUMEYRA
2014-11-04 09:09

AMA BEN BU FATURAYI ONAYLADIM RED EDİLDİ GÖRÜNÜYOR NASIL İŞLEME ALIRIM ?
GÖNDEREMEDİĞİM İÇİN SİLMEK İSTİYORUM FAKAT ONAYLANMIŞ BELGEYİ SİLEMEZSİNİZ DİYE HATA VERİYOR ACİL BİLGİ BEKLİYORUM.
(0027378)
zzTUGBA KASIKCI
2014-11-04 09:54

Merhaba,

Onaylanmış yanıtlar silinmeye çalışıldığında "Onaylanmış Bir Belgeyi Silemezsiniz" mesajı ile karşılaşılır. Silinemeyen yanıt gönderilmediği sürece geçersizdir. Fatura Bazında Listeleme ekranında "Fatura kabul edildi./Fatura reddedildi. Posta kutusu yanıtı gönderilmedi." yazmaktadır. 397 ve 399 numaralı soruların cevaplarında görülebileceği üzere, kabul/red aşamaları tamamlanmayan yanıtlar geçersizdir.

Gönderici Fatura Bazında Listeleme ekranında "Posta kutusu yanıtı gönderilmedi." yazısını gördüğün için verdiğiniz yanıt geçersizdir. Yanıt onaylandığı için silinememektedir. Gönderici yanıtının geçersiz olduğunu bildiği için buna göre işlem yapmalıdır.

İyi günler.