Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0015509E-DEFTERe-Defter Teknik SorularHerkese Açık2014-10-01 17:342016-07-21 15:32
Bildirensadali 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0015509: DOCUMENTTYPE other olması durumunda, belge no alanına ne yazılacağı
SoruMerhaba, Ücret Bordrosu, amortisman, KDV, Gelir tahakkuku gibi amaçla oluşturulan muhasebe kayıtlarında DOCUMENTTYPE other olarak seçiliyor. Ancak DOCUMENTNUMBER ve DATE zorunlu alan olarak belirtilmiş. Şematron dosyasında aşağıdaki ibare mevcut. Bu durumda ilgili alanlar nasıl doldurulacaktır ?
Saygılarımızla


<assert test="not(normalize-space(gl-cor:documentType) = 'other') or (string-length(normalize-space(gl-cor:documentNumber)) > 0 and gl-cor:documentDate)">gl-cor:documentType elemanının değeri 'other' olması durumunda gl-cor:documentNumber ve gl-cor:documentDate elemanları da olmalıdır.</assert>
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARI
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0027195)
zzEMRE YENIARAS
2014-10-30 11:52

Belgeye dayanmayan kayıtlarda olabilir. Örneğin; amortisman kaydı, virman işlemi...
e-Defter uygulamasında belgeye dayanmayan bir işlem varsa belge türü alanını kullanmanıza gerek yok. Eğer belge varsa ve fatura, çek, senet, makbuz, navlun, satıcı sipariş belgesi, müşteri sipariş belgesi gibi belge türü haricinde bir belge varsa documentType other seçilerek belge açıklaması alanına belgenin ismi yazıp belge tarihi ve numarası yazmanız zorunlu. Eğer belge üzerinde matbu bir taruh ve numara yoksa firma bu belgeye bi tarih numara vererek kayıt yapabilir.


Powered by Mantis Bugtracker