Mantis Bug Tracker

Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0013901E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2014-08-04 10:042014-08-04 10:16
BildirenNECLA KARTAL 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0013901: TC KİMLİK NO VE VERGİ NO
SoruŞahıs olan müşterimin TC No göre e-fatura mükellefi çıkıyor.ft.kesip
GİB sistemine attım.oradan yükleme yapmak istediğimde vergi numarası olması gerekiyor şeklinde uyarı verdi.müşterime geri dönüp vergi numarasını aldım.ft.tekrar kesmak istediğimde e-fatura mükellefi olarak görünmediğinden e-faturasını kesemedim.ne yapmalıyım.vergi no göre normal ft.kesebilirmiyim.TC göre sisteme yükleme yapamıyorum.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0023065)
zzTUGBA KASIKCI
2014-08-04 10:16

Alıcı sisteme TCKN ile kayıtlı ise, TCKN bilgisini kullanmanız gerekmektedir. TCKN ve VKN bilgilerinin kullanılması durumunda fatura oluştururken farklı alanlar kullanılmaktadır. 9752 ve 4767 numaralı soruların cevaplarına bakınız. Gerekiyorsa durumu yazılım sağlayıcınızla görüşünüz ve yazılım sağlayıcınızı 9752 ve 4767 numaralı soruların cevaplarına yönlendiriniz.