Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0013052E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2014-07-03 11:212014-07-07 13:54
Bildirensedat ongel 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0013052: Eski İrsaliye ile Yeni Fatura Oluşturma Hk
SoruMerhaba,

Çalıştığımız firmalardan birine E-Fatura düzenlememiz gerekirken Kağıt Fatura düzenlenmiştir. Mallar karşı tarafa önceden düzenlenen irsaliyelerle teslim edilmiştir.
Firmanın E-Fatura kullandığı anlaşılmıştır. Şimdi yeniden E-Fatura olarak kesilecek bu faturalara bağlanacak irsaliyelerin tarihleri ile E-Faturanın tarihleri arasında 2 aydan fazla süre var. Eski irsaliye numara ve tarihlerini keseceğimiz yeni Tarihli E-Faturaya bağlayabilir miyiz?
2. sorum ise bu karışıklığa sebep olursa(İrsaliye ve Fatura tarihi arasında 7 Günden fazla süre olduğu için Usulsüzlük cezaları vs.) İrsaliye olmadan Faturayı sistem kesemize izin veriyor mu ?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0021691)
zzEMRE YENIARAS
2014-07-07 12:41

Yeni düzenleyeceğiniz e-faturanın Not ya da Açıklama kısmına kağıt faturanın tarih ve numarası ile irsaliyenin tarih ve numarasını yazarak firmanın e-fatura kullanıcısı olduğunu sonradan öğrendiğimiz için bu taruha yeniden e-fatura düzenliyorum şeklinde bir açıklama yazmanız yeterli olabilir.


Powered by Mantis Bugtracker