Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0012548E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2014-06-17 13:172014-06-19 10:27
Bildirenerdem28 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0012548: kağıt fatura
Sorue-fatura kullanıcısıyız. Tedarikçimiz de e-fatura kullanıcısı. Ancak bu durumu Haziran 2014 de öğrendik. Tedarikçimizin Nisan ve Mayıs aylarında bize kağıt fatura olarak düzenlediği faturaları muhasebeleştirdik, kdv beyannamelerini verdik. e-fatura olarak düzenlenmeyen bu faturaların geçerliliği olmadığını hiç düzenlenmemiş sayılacağını biliyoruz. Geçmişe dönük fatura da düzenleyemiyor. Nisan ve Mayıs ayında düzenlenen kağıt faturalara karşılık iade e-fatura düzenlenebilir mi? Düzenlenemez ise nasıl bir yol izlemeliyiz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0020454)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-06-19 10:01

e-fatura uygulaması kağıt faturalara karşılık iade faturası kesilmesine engel olmamaktadır. Ancak bu durum yasal yükümlülükleri ortadan kaldırmaz. Mevzuata uygun olarak nasıl işlem yapabileceğinizi VİMER ile 4440189 nolu numaradan iletişime geçerek danışabilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker