Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0011984E-FATURAe-Fatura GİB Portal YöntemiHerkese Açık2014-06-02 13:462015-02-11 09:25
Bildirenislem06 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0011984: ŞUBE İÇİN ELEKTRONİK FATURA KULLANIMI
SoruŞİRKET MERKEZİMİZ İÇİN DAHA ÖNCE E-FATURA BAŞVURU YAPILMIŞ VE KULLANIMA DEVAM EDİLMEKTEDİR. TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİNDEKİ AYNI VERGİ NUMARALI AYNI VERGİ DAİRESİNE BAĞLI OLAN ŞUBEMİZ İÇİNDE E-FATURA KULLANIMINA GEÇMEK İSTİYORUZ. FATURA IDSINI DEĞİŞTİRME YOLUNU KULLANMAK İSTEDİĞİMDE DE YIL İÇİNDE BİR VEYA DAHA FAZLA FATURA DÜZENLEDİĞİNİZ İÇİN FATURA ÖN EKİNİ YIL İÇİNDE DEĞİŞTİREMEZSİNİZ DİYE UYARI VERİYOR NE YAPMAMIZ GEREK ACİL BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0019952)
zzMEHMET PEKER
2014-06-12 13:52
güncelleme tarihi: 2015-02-11 09:25

Birden fazla mali mühür alınabilir. Ancak GİB-Portal yönteminde aynı anda sisteme sadece 1 giriş yapılabildiğinden farklı bilgisayarlardan aynı anda sisteme girilemez. Özel entegrasyon yönteminde kullanıcılar özel entegratörlerinin mali mühürlerini de kullanabilmektedir.

GİB-Portalinde Merkez ve Şube için Tek Portal hesabı tanımlanmaktadır.

Alıcının yöntemi özel entegrasyon ise Merkez ve Şube etiketleri de birbirinden farklıysa ilgili birimin etiketini kullanarak bahsettiğiniz ayrım gerçekleştirilebilir.

Portal yöntemini kullanıyorsanız ikiden (FYS ve diğer) fazla seri numarası belirleyemezsiniz. Entegrasyon ve özel entegrasyon yönteminde birden fazla seri numarası kullanılmaktadır.

“SORULARI GÖRÜNTÜLE” sayfasındaki “ARA/Filtrele” bölümünden arama yapabilirsiniz. Bu şekilde soru sormaksızın çözüme çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.



Powered by Mantis Bugtracker