Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0065439E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2018-04-03 17:402020-09-29 08:25
Bildirenresulkaya 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0065439: Kendi sisteminden kaynaklı olarak ihracat e fatura oluşturulamaması durumu
SoruMerhabalar,

Bir ihracat işleminde sistemimizden kaynaklı e fatura taslağı oluşturamadığımız durumlarda matbuu fatura kesip beyannameye bağlamak doğru bir işlem midir ?

Nasıl bir yol izlemeliyiz ?

Teşekkürler.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0110442)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2018-04-04 11:01

397 Sıra No.lu VUK genel Tebliğinin "9. Sorumluluk ve Cezai Müeyyideler" başlıklı bölümünde;

"e-Fatura düzenleme yetkisi bulunan mükelleflerin gerek kendi sistemlerinde gerekse e-Fatura Uygulamasında meydana gelebilecek arıza ve kesinti durumlarında fatura düzenleyebilmek için yeteri kadar basılı kağıt fatura bulundurmaları zorunludur." açıklamaları yer almaktadır.

ihracat e-faturalarında gerek GTB ve gerek GİB sistemlerinde meydana gelebilecek arıza ve kesinti hallerinde geçerli olmak üzere GTB tarafından yayınlanan 2017/7 nolu Genelge ve GİB tarafından efatura.gov.tr adresinde yayınlanan 7/7/2017 tarihli duyuruya göre işlem yapılabileceği belirtilmiştir.

Ancak mükelleflerin kendi sistemlerinden kaynaklı bir sebepten dolay ihracat e-faturasının düzenlenip gönderilememesi halinde 397 nolu tebliğe göre kağıt fatura düzenlenebilecek olup durumu tevsik edici belgeler ile işlemin değerlendirilmesi ve kabulu için Başkanlığımıza bir dilekçe ile başvurulması gerekmektedir.


Powered by Mantis Bugtracker