Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0053958E-FATURA[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2017-03-27 17:102017-03-30 17:05
BildirenEKREM 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0053958: İhracat E-Fatura - Referans Numarası
SoruMerhaba;

(Gümrük Sistemine alınan fatura için, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 23 haneli bir referans numarası üretilir. 23 haneli bir referans numarası yükümlüye bildirilir.)

Klavuzda yer alan bu açıklamadaki referans numarası tarafımıza nereden bildirilecektir.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0091605)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2017-03-30 17:05

23 haneli referans Numarasını mükellef gtb nin döndüğü uygulama yanıtının içinde alacaktır ancak gtb nin portalinin fatura listesi bölümünden 23 haneli belge no (id) görünebiliyor, bu bilgiyi "belge no" kolonu altında faturanın durumu ve ilgili alanları ile birlikte görülebilir. Mükellefler GTB_faturaListesi görüntüsünden, Sol tarafta aramalarını daraltıp filtreleyebilirler.

İkinci olarak fatura sorgula alanından, listede faturalarınızi göremiyorsanız yada son durumunu kontrol etmek istiyorsanız, VKN ve ETTN bilgisi ile sorgulayabilirsiniz. Eğer faturada bir sorun yok ise, belge id'yi buradan da sorgulayıp görebilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker