Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0052447E-DEFTERe-Defter MevzuatıHerkese Açık2017-01-26 15:242022-11-08 15:44
BildirenMUNEVVER YILMAZ 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0052447: Unvan değişikliği durumunda yapılması gerekenler
SoruUnvan değiştirdim.Yapmam gerekenler nelerdir?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0088869)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2017-01-26 15:39
güncelleme tarihi: 2022-11-08 15:44

Unvan değişikliği durumunda yapılması gerekenler;

e-Defter uygulamasına kayıtlı bir kullanıcı, unvanının değişmesi halinde 15 gün içinde unvan değişikliğine ait Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi ve durumu izah eden bir dilekçe ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na posta yoluyla, yeni unvana ait mali mühür temini için de Kamu Sertifikasyon Merkezine elektronik ortamda başvurması gerekmektedir. Unvan değişikliğine giden mükellefin e-Defter sistemindeki unvanı, dilekçesine istinaden güncellenecektir.

Unvan değişikliğinin gerçekleştiği ayın e-defter ve beratlarının eski mali mühürle oluşturulup ilgili beratların, berat yükleme süresi içinde e-Defter Uygulamasına yüklenmesi gerekmektedir.

Unvan değişikliğinin gerçekleştiği ayı takip eden ayın, e-defter ve beratlarının yeni mali mühürle (yeni unvanlı olarak) oluşturulup ilgili beratların, berat yükleme süresi içinde e-Defter Uygulamasına yüklenmesi gerekmektedir.

-Unvan değişikliği durumunda yeniden edefter başvurusunda bulunulmaz.



Powered by Mantis Bugtracker